A kempferol öngyilkosságra kényszeríti a rákos sejteket.

A kempferol egy flavonoid, természetes polifenol vegyület, ami jelen van különböző zöldségekben és gyümölcsökben, beleértve a vöröshagymát, almát, a zöld teát, brokkolit. Számos epidemiológiai vizsgálat dokumentálta, hogy a kempferol magas bevitele a vastagbélrák, petefészekrák, hasnyálmirigyrák és a gyomorrák csökkent kockázatával társul. Az apoptózis fontos esemény, amely nélkülözhetetlen a normális élettani folyamatokban, mint például a fejlődés és a szervezet fenntartása. A rákos sejtek különböző stratégiák alkalmazásával felülbírálják az apoptózist, ezzel megnövelve élettartamukat. Az eredmények azt mutatják, hogy a kempferol potenciálisan használható, mint hatóanyag a vastagbélrák megelőzésére és/vagy kezelésére. Sajnos a magas húsfogyasztás (és az ipari húsokban található adalékanyagok – E250, stb.) miatt hazánkban nagyon magas a vastagbélrákos betegek száma, ami többek között a fehérjék lassú bontásával is összefüggésbe hozható. In vitro kísérletben a kempferollal kezelt humán vastagbél tumorsejtek jóval nagyobb mértékben (dózistól függően akár 200%) pusztultak el a kontrollcsoporthoz képest, mivel a kempferolkezelés a rákos sejtek öngyilkosságát idézi elő.  A diagramon jól kivehető, hogy a kempferoladagolás növelésével arányosan pusztultak az SW480 vastagbélrák sejtek.
Kutatás bővebben: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24549175/apoptozis2A kempferol adagolás növelésével egyenes arányban pusztultak a SW480 vastagbélrákos sejtek

Jó tanács: Érdemes a fent említett zöldségeket vidékről beszerezni, alacsony hőfokon párolni, vagy nyersen fogyasztani, így a hasznos beltartalom a legkisebb mértékben sérülhet. video: tudastar.net/pazarlas